+389 2 2618651
Понеделник - Петок : 08:00 - 16:00

За Милошевски Хем

МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ од Скопје е основана во 2003 година како приватно претпријатие. Основна дејност на претпријатието е трговија на големо со хемикалии, опрема, консалтинг и инженеринг во сите области од прехранбената индустрија, индустријата за пијалаци и професионалната хигиена.

МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ е генерален увозник и дистрибутер на македонскиот пазар за професионални средства за чистење и дезинфекција од познатата германско-австриска компанија Werner&Mertz professional која поседува ISO 9001, ISO 14001, како и EMAS сертификат за заштита на животната средина. Средствата се концентрати со највисок квалитет.

МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ, исто така, е увозник и дистрибутер на македонскиот пазар за професионален алат и четки за чистење во сите области на прехранбената индустрија од познатата германска компанија HAUG BURSTEN, како и дистрибутер на реномираната италијанска компанија ВЕМА за уреди за пенење што се употребуваат во прехранбената индустрија и во индустријата за производство на пијалаци.

Во 2009 година МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ стана ексклузивен увозник и дистрибутер на реномираната германска компанија TENSID CHEMIE GmbH, специјализирана за производство на средства за чистење и дезинфекција, како и за средства за подмачкување транспортни траки во индустријата за пијалаци, влучувајќи ги индустриите за млеко и млечни производи, винарската индустрија, пиварската индустрија, индустријата за сокови и минерална вода, како и за алкохолни пијалаци. МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ, од 2014 е увозник и дистрибутер на македонскиот пазар за професионален машини од програмата на NILFISK (сива линија) за цистење и одрзување на хигиената, во хотели, индустријата, болниците, маркетите, трговски центри , плоштади, улици итн. За средствата кои ги дистрибуира на македонскиот пазар, МИЛОШЕВСКИ ХЕМ поседува соодветни сертификати за квалитет и здравствена исправност, како и решенија на Биоцидите за пуштање во промет од овластените македонски институции.

МИЛОШЕВСКИ ХЕМ, од страна на добавувачите WERNER&MERTZ и TENSID CHEMIE, редовно се едуцира и се информира за тековните достигнувања во врвната хигиена, како и за примена на нови средства и опрема.

По повеќегодишното искуство, високиот квалитет на производите, како и беспрекорната техничката поддршка, МИЛОШЕВСКИ ХЕМ стана лидер на македонскиот пазар во сите области на апликативната хигиена.

Услуги

За средствата кои ги дистрибуира на македонскиот пазар, МИЛОШЕВСКИ ХЕМ поседува соодветни сертификати за квалитет и здравствена исправност, како и решенија на Биоцидите за пуштање во промет од овластените македонски институции. При склучувањето на договорот, за своите клиенти МИЛОШЕВСКИ ХЕМ врши:

Изработка на планови за чистење и дезинфекција

Обука на луѓето за употреба на средствата и опремата

Техничка поддршка

Консалтинг при изборот на средствата и опремата за исполнување на највисоките стандарди за хигиена

Консултации, апликативна технологија, оптимизација на процесот, како и софистицирани решенија за дозирање и контролна технологија

Обука и тренинг од доставувачите на опрема на самото место

Специјализирани во

Индустрии

Компанијата е специјализирана во следните области

Прехрамбена индустрија

 • Месна индустрија
 • Млечна индустрија
 • Индустрија за производство на сокови
 • Индустрија за производство на води
 • Пивари
 • Мелници
 • Производство на кондиторски производи
 • Конзервна индустрија

Угостителство

 • Хотели
 • Мотели
 • Ресторани
 • Лаунџ барови
 • Кафе барови
 • Игротеки
 • Слаткарници

Здравствени установи

 • Болници
 • Поликлиники
 • Здравствени ординации

Компании за одржување на јавни, деловни и стамбени објекти

Перални за автомобили

Професионални перални за текстил

Брендови

МИЛОШЕВСКИ ХЕМ ДООЕЛ е увозник и дистрибутер на голем спектар на светски брендови кои се докажани на глобалниот пазар во областа на делување.

Контактирајте не

Адреса

Ул. Орце Николов бр.206, 1/1/1-8, 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон

+389 2 2618651

Факс

+389 2 2618651